![Crema de habas con chorizo y romero Crema de habas con chorizo y romero](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5C5B5C66-3212-4B44-AD71-8CE76DAEB81F/Derivates/79DA8FCA-E317-48D2-BD21-CFDBA5663471.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g de habas blancas secas
- 100 g de chorizo, en rodajas
- 30 g de aceite de oliva
- 200 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 1000 g de agua
- 1 cubo de caldo
- 1 cucharadita de romero fresco, sólo las hojas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 622 kJ / 148 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de chícharo y hierbabuena
30 min
Crema de flor de calabaza
30 min
Sopa italiana de papa
50 dk
Sopa de poro y papa
40 min
Crema de champiñones
20 min
Sopa de bacalao y poro
45 dk
Sopa de queso de cabra
30 min
Crema vegana de nuez
25 min
Crema de elote
20 min
Crema vegana de cilantro y espinacas
25 min
Crema de espinacas con nuez
20 min
Crema de espinaca
25 min