Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Picada
- 6 almendras crudas sin piel
- 6 avellanas tostadas
- 2 ñoras sin pedúnculo ni semillas
- 40 g de chocolate negro (72% de cacao)
- 1 cucharadita de sal
Pollo y cigalas
- 30 g de boletus deshidratados
- 300 g de agua caliente
- 70 g de aceite de oliva
- 500 g de cebolla en trozos de 2-3 cm
- 2 diente de ajo
- 800 g de contramuslos de pollo sin piel con hueso, salpimentados, en dos trozos
- 150 g de brandy
- 150 g de tomate maduro pelado en cuartos
- 12 cigalas enteras crudas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1656 kJ / 396 kcal
- Białko
- 37.4 g
- Węglowodany
- 10.4 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 629.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fideos con costilla y salchichas
50min
Salteado de butifarra y champiñones
30min
Trinxat de col
1h 15min
Coca de llardons d'Olot
1h 30min
Albóndigas con sepia
1h 20min
Coca de Sant Joan
1h
Ternera con setas al brandy
45min
Escudella i carn d'olla
1h 30min
Canelones con ceps al foie
2 godz. 50 min
Coca de vidre con anís (Cataluña)
2h 15 min.
Coca de Llavaneres
1h
Panellets
10 Std. 30 Min