Wersje kompatybilne
Ajoblanco de avellana con compota de manzana y brocheta de sardina
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ajoblanco de avellanas
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 140 g de avellanas crudas
- ½ - 1 diente de ajo
- 50 g de pan de molde (opcjonalnie)
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 15 g de vinagre
- 200 - 300 g de agua fría
- 200 g de cubitos de hielo
Compota de manzana y brochetas de sardina ahumada
- 1 manzana en cuartos, pelada y sin pepitas
- 1 cucharada de azúcar
- ½ cucharadita de piel de lima rallada
- 4 - 8 sardinas ahumadas en trozos de 2 cm
-
4
higos en cuartos u octavos
lub 8 - 16 uvas en cuartos u octavos - aceite
- 1 tarro de caviar de arenque (aprox. 60 g)
- piel de lima rallada
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2078 kJ / 497 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 18.9 g
- Tłuszcz
- 39.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 266.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gazpacho de mango con huevo de codorniz, aguacate y lascas de salmón
30min
Salmorejo de sandía con cubo de Rubik
30min
Gazpacho de albaricoques
1 Std. 15 Min
Ajoblanco
5 Min
Salmorejo de fresas
30min
Crema fría de bacalao
3 Std. 10 Min
Mazamorra cordobesa
10 Min
Salmorejo de grana y oro
45min
Gazpacho de aguacate
10 Min
Gazpacho de mango
15 Min
Crema de pepino y aguacate
5 Min
Ajoblanco de mango con arroz, aguacate y langostinos
40min