Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 g de harina de trigo
- 100 g de agua
- 30 g de aceite de oliva (y algo más para engrasar)
- 10 g de levadura prensada fresca, desmenuzada
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de azúcar
- 4 tomates maduros
- 360 g de sardinas en aceite de oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1210 kJ / 289 kcal
- Białko
- 17.6 g
- Węglowodany
- 33.2 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 493.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Huevos rellenos de aguacate y atún
55min
Bacalao con puré de guisantes
30 min
Pastel frío de pisto
3h
Calzone de sobrasada y queso
1 godz.
Boquerones fritos al limón
1h 45min
Estrella de hojaldre con sardinas
1h 30min
Ensalada de tomate con ventresca
45 min
Brioche de frutos secos (sin lácteos y sin huevo)
2h 15min
Galette crujiente de salmón y queso
1 godz.
Bocaditos de limón y almendra
5 Std. 15 Min
Bacalao con bechamel sobre salsa de pimientos
45 min
Cocas de calabacín
2 godz.