Urządzenia i Akcesoria
Easter Babka
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 pieces
Składniki
Cake
-
milk220 g
-
dried instant yeast2 tsp
-
unsalted butter softened, cut into pieces, plus extra to grease80 g
-
white sugar100 g
-
plain flour500 g
-
eggs2
-
egg yolk1
-
sea salt½ tsp
-
raisins125 g
Icing
-
white sugar200 g
-
boiling water30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
147 mg
Białko
6.9 g
Kalorie
1524.8 kJ /
363 kcal
Tłuszcz
9.3 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Węglowodany
63.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gluten free Classic Polish "tort"
2 godz. 25 min
Honey cake
49 godz. 30 min
Liver cake
1 godz. 50 min
Greek Easter biscuits (Koulourakia)
1 godz. 15 min
Rogale (Polish brioche crescents) (Grace Mazur)
2 godz. 25 min
Rabbit stew (Gibelotte)
1 godz. 35 min
Apricot amaretti
40 min
Canestrelli (Italian Egg Yolk Cookies) Metric
1 godz. 25 min
Boules d'amour (Coconut Snowballs) Metric
1 godz.
Gluten-free Raspberry Cream Roulade
25 godz. 40 min
Ricotta Cheesecake with Fig Jam
5 godz. 40 min
Tuna dip
15 min