
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
- 140 g de beurre demi-sel coupé en morceaux
- 50 g d'eau
- 1 échalote
-
100
g de champignons frais d'automne, coupés en quatre ou en lamelles
lub 100 g de champignons des bois frais - 140 g de chair de potiron épluchée et détaillée en cubes
- 70 g de châtaignes cuites et pelées hachées grossièrement au couteau
- 1 c. à soupe de noisettes émondées
- 1 c. à soupe de pignons de pin
- 2 œufs
- 50 g de lait demi-écrémé
- 1 c. à soupe de fécule de maïs type Maïzena
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 pincée sel
- 1 pincée de poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 814.8 kcal / 3388.8 kJ
- Białko
- 15 g
- Tłuszcz
- 59 g
- Węglowodany
- 52.3 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 35.3 g
- Sód
- 452 mg