![Polenta, oignons confits et chèvre doux Polenta, oignons confits et chèvre doux](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/168D1282-3891-43C4-AD25-1E48B46194FA/Derivates/894598e1-4ec2-4069-8ad9-8807d176c789.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de fromage de chèvre demi-sec en morceaux
- 40 g de beurre
- 1 cube de bouillon de légumes
- 300 g d'oignons doux
- 1 c. à soupe de cassonade
- 3 c. à soupe de vinaigre balsamique
- 3 pincées de quatre-épices
- du sel
- 900 g d'eau
- 1 c. à café rase de sel
- 250 g de lait
- 175 g de polenta
- 100 g de fromage de chèvre doux (type Chavroux®)
- poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1814 kJ / 434 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 22 g
Alternatywne przepisy
Polenta crémeuse, champignons et viande des Grisons
30 dk
Tomates farcies aux herbes, polenta aux olives
45min
Polenta aux champignons et à la mozzarella
30 dk
Polenta aux champignons et saint-jacques
20min
Polenta au gorgonzola
25 dk
Polenta aux olives
45min
Polenta aux cèpes, œuf au plat
30 dk
Gratin de polenta à l’italienne
55 dk
Polenta au beaufort et jambon ibérique
15 dk
Polenta aux olives et tomates confites
45min
La socca
40min
Veau bolognaise et polenta
35min