Tarte au chou romanesco et roquefort

Tarte au chou romanesco et roquefort

4.4 27 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

La pâte feuilletée
  • de beurre doux préalablement congelé en morceaux
    150 g
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    150 g
  • de sel
    1 pincée
  • d'eau froide
    75 g
La garniture
  • d'eau
    400 g
  • de chou romanesco détaillé en petits bouquets
    400 g
  • le jus d'un citron jaune
  • gousses d'ail
    2
  • de ciboulette fraîche ciselés
    3 - 4 brins
  • œufs
    5
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    300 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées
  • de roquefort coupé en morceaux
    200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 717 kcal / 2977 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 59 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...