Tarte coco aux fraises

Tarte coco aux fraises

2.9 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 parts

Składniki

La pâte
  • 40 g de sucre en poudre
  • 100 g de farine de blé
  • 20 g de fécule de maïs , type Maïzena
  • 2 pincées de fleur de sel
  • 1 jaune d'œuf
  • 50 g d'huile de coco hydrogénée bio, coupée en quatre
  • 20 g d'amandes en poudre
  • 400 g de lait de coco bio
  • 65 g de crème liquide 30-40% m.g.
La garniture
  • 40 g de sucre en morceaux
  • 1 c. à café de zeste de citron vert non traité, râpé
  • 400 g de fraises fraîches , équeutées et coupées en deux
  • 1 c. à soupe de noix de coco fraîche , en copeaux

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 1785 kJ / 427 kcal
Białko 5 g
Węglowodany 36 g
Tłuszcz 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...