Torta crema e cioccolato

Torta crema e cioccolato

3.2 24 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
12 porzioni

Składniki

Pan di Spagna
  • 4 uova
  • 150 g zucchero
  • 50 g di olio di riso
  • 110 g di farina tipo 00
  • 130 g di fecola di patate
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Crema alla vaniglia
  • 650 g di latte intero
  • 5 tuorli
  • 100 g zucchero
  • 1 stecca di vaniglia
  • 50 g di frumina
  • 150 g di caffè espresso
Glassa al cioccolato
  • 300 g cioccolato fondente a pezzi
  • 250 g di panna (min. 30% di grassi)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 66.4 mg
Białko 7.5 g
Kalorie 2012.5 kJ / 481 kcal
Tłuszcz 25.1 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 12.2 g
Węglowodany 58.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...