Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- 4 uova
- 150 g di zucchero
- 50 g di olio di riso
- 110 g di farina tipo 00
- 130 g di fecola di patate
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Crema alla vaniglia
- 650 g di latte intero
- 5 tuorli
- 100 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia
- 50 g di frumina
- 150 g di caffè espresso
Glassa al cioccolato
- 300 g di cioccolato fondente a pezzi
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2012.5 kJ / 481 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 58.1 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 66.4 mg
Alternatywne przepisy
Pan di Spagna
1h
Torta mascarpone e noci
1h 30min
Torta soffice all'arancia
2h
Zuccotto ubriaco con glassa al cioccolato bianco
2h
Torta Saint Honoré
5 godz. 50 min
Torta cappuccino
2h
Torta paradiso con mousse alla crema gianduia
1h 30min
Torta Bimby® al cioccolato e fragole
50min
Torta cioccolato e arancia
1h 25min
Torta rovesciata all'ananas
1h
Torta cremosa al limone
2h 30 min
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
25 min