Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- burro q.b.
- 4 uova
- 100 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
Pasta sfoglia
- 100 g di burro congelato a pezzi
- 100 g di farina di forza 180 W
- 40 g di acqua fredda
- 1 pizzico di sale
- zucchero a velo q.b.
Crema diplomatica
- 250 g di latte intero
- 3 tuorli
- 50 g di zucchero
- 50 g di frumina
- 180 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 5 g zucchero a velo
Bagna al Rum
- 200 g di acqua
- 130 g di zucchero
- 20 g di Rum
Terminare la preparazione
- zucchero a velo q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2149.9 kJ / 513.8 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 64.3 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 91 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta Saint Honoré all'italiana
22h
Bignè alla crema al limone con pinoli e caramello
4h
Bavarese su dacquoise alle nocciole con cremoso al cioccolato
11h
Torta cappuccino
2h
Pasta biscotto
1h
Diplomatica
3h 30min
Tronchetto al tiramisù
4h
Bignè al cioccolato
3h
Cestini di crema e frutta
3h
Millefoglie
5h
Besciamella veloce
15min
Bignè con crema pasticcera
3h