Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Crema al pistacchio
- 500 g di latte intero
- 5 tuorli
- 100 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 40 g di farina tipo 00
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 3 cucchiai di pasta di pistacchio
Copertura al pistacchio
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 150 g di cioccolato bianco a pezzi
- 1 cucchiaino di pasta di pistacchio
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 866.8 kJ / 208.1 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse al cioccolato bianco e lamponi, con glassa a specchio e pandoro (di LuCake)
2 godz. 20 min
Pasta Choux
2h
Pasta Choux
2h
Bignè menta e cioccolato
4h
Torta di meringa e mousse al cioccolato
6 Std. 30 Min
Torta bavarese al cioccolato bianco e frutti rossi
7h 30min
Bavarese al mandarino
4h 45min
Zuccotto
7u. 10min
Torta bavarese ai tre cioccolati di Luca Montersino
3h 30min
Bignè glassati con crema pasticcera al profumo d'arancia
2h
Profiteroles
2h
Bignè con crema pasticcera
3h