Wersje kompatybilne
Polpette di ceci e prosciutto con zucca fritta
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di ceci lessati, sciacquati e scolati
- 2 - 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 100 g di patate lesse
- 70 g di farina tipo 00
- 100 g di cubetti di prosciutto crudo
- 1 uovo
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- olio extravergine di oliva per friggere
- 200 g di polpa di zucca a fettine sottili
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 249 kJ / 60 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 4.8 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Burger vegetale con salsa allo yogurt
1sa 10 dk
Polpette di spinaci
35min
Polpette di lenticchie rosse e carote con salsa schug
35min
Polpette di tonno e ricotta
20min
Polpette di ceci, salvia e rosmarino
35min
Polpettine di ceci
1h 5min
Polpette di salmone con crema di ceci e pomodorini
1h 55min
Polpette di ricotta
50min
Polpette di merluzzo con salsa di pomodoro all'acciuga
1h
Fish burger
35min
Polpette di merluzzo con patate
40min
Polpette di tacchino e spinaci
40min