Urządzenia i Akcesoria
Douhua (soy bean curd) with sweet syrup
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 godz. 25 min
6 portions
Składniki
Ginger sugar syrup
-
water200 g
-
white sugar100 g
-
palm sugar100 g
-
fresh ginger (opcjonalnie) cut into slices50 g
-
pandan leaves (optional)4
Douhua
-
dried soybeans200 g
-
water plus extra 1 tbsp and extra for soaking2250 g
-
Glucono Delta Lactone (GDL) (see Tips)½ tsp
-
cornflour1 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
24.5 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
762 kJ /
182.1 kcal
Tłuszcz
1.7 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
39.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SG60 Flavours
15 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Stir-fry Kailan with Oyster Sauce
10 min
Traditional Mooncake
2 godz. 15 min
Tau Suan (Split Mung Bean Dessert)
50 min
Indonesian white spice paste
35 min
Douhua (soybean curd)
10 godz. 25 min
Balado Eggplant
50 min
Vegetarian Beehoon
25 min
Ginger Scallion Fish Slices
40 min
Ayam Pongteh
30 min
Old Cucumber Soup
Brak ocen
Stir-fry Baby Bak Choy
10 min
Black Glutinous Rice Dessert (Bubur Pulut Hitam)
3 godz. 30 min