Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa fresca de grão
- 400 g grão-de-bico seco
- 60 g fécula de batata
-
20
g psyllium husk
lub 10 g goma xantana - 4 ovos
- 5 g azeite, mais q.b. p/ regar
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- Água q.b. p/ cozer
- 1 c. chá de sal
Molho
- 2 dentes de alho
- 35 g azeite
- 120 g natas
- 150 g queijo ricota
- 100 g espinafres baby
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2197.9 kJ / 525.3 kcal
- Białko
- 21.5 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 11.1 g
- Sód
- 685.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne com molho de tomate seco e espinafres
35 Min
Feijão e abóbora com natas e coentros
1h
Schnitzel de grão com arroz de tomate
40min
Chapéus de bruxa com curgete e milho
25 min
Crumble de espinafres, feijoca e ricota
50min
Cuscuz com legumes à valenciana
Brak ocen
Guisado de gnocchi, feijão-branco e salva
1h 30min
Massa com pesto de brócolos
30min
Sopa de feijão-branco e tortellini
40min
Chili primavera com cuscuz de hortelã
55min
Penne com legumes no forno
1 godz. 5 min
Fettuccini com tomate seco e cogumelos
1h