Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 laranja (casca, só a parte laranja e sumo)
- 1 limão (casca, só a parte amarela e sumo)
- 10 g sal grosso
- 1 pé de alecrim
- 1 pé de salsa
- 400 g peito de peru (cortado em 2 peças de 200 g cada aprox.)
- 40 g azeite
- 1400 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1744 kJ / 417 kcal
- Białko
- 49.3 g
- Węglowodany
- 4.1 g
- Tłuszcz
- 22.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 2095 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Esparregado da Sena
15 Min
Legumes cozidos com molho de queijo
50 Min
Carne de vaca em slow cooking com molho de cogumelos
3h 55min
Cozer escalopes de peru
30min
Frango ao vapor com salada de kiwi, feta e couve kale
35 Min
Bifinhos acebolados com cerveja, purê de mandioquinha e vagem ao vapor
1 Std.
"Arroz" de couve-flor
25 min
Manteiga de amêndoa e baunilha
20min
Ganso de vitela em slow cooking com cogumelos
5h 20min
Saltear 200 g de cebola e alho
20min
Cozer 3 peitos de frango
30min
Puré de couve-flor
1 Std. 10 Min