Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g amêndoa s/ pele
- 60 g queijo parmesão
Molho béchamel
- 80 g manteiga
- 1000 g leite
- 80 g farinha
- 1 ½ c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta
- ½ c. chá de noz-moscada
Montagem
- 16 placas de lasanha (500 g aprox.)
- Água q.b. p/ cozer
- 1 c. chá de sal
- 150 g espinafres frescos
- 16 fatias de bacon (200 g aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3340.2 kJ / 798.3 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 84.5 g
- Tłuszcz
- 38.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.7 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 0.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa fria de manga e pepino
15 min
Arroz de miúdos
12h 40min
Pudim de massa e legumes
1h 10min
Biscoitos de amêndoa
20min
Massa com molho de legumes e queijo
1h
Terrine de salmão e alho-francês da Denize Soares
40min
Empadão de batata e cogumelos
1 Std. 20 Min
Bacalhau à Gomes de Sá
1 Std. 40 Min
Pão mediterrânico de alecrim
1h 55min
Hambúrguer de tamboril e salmão
20min
Gratinado de queijo azul vegetariano
1h 30min
Crepes de tofu e legumes
Değerlendirme yok