Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 100 g Wasser
- 200 g Roggenmehl Type 960
- 200 g Weizenmehl, glatt, Type 700
- 20 g Öl
- 20 g Schlagobers
- 2 Eier (Größe M)
- 1 TL Salz
Fülle und Fertigstellung
- 80 g Bergkäse, in Stücken
- 20 g Schalotten
-
75
g Blattspinat, TK, in Stücken, aufgetaut und ausgedrückt
lub 75 g Blattspinat, frisch, grob geschnitten - 155 - 185 g Butter, in Stücken
- 100 g Erdäpfel, gekocht, geschält, in Stücken
- 100 g Topfen (ohne Flüssigkeit)
- 1 Eidotter
- ½ TL Salz
- 3 - 4 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3033 kJ / 725 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Tłuszcz nasycony
- 25 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spinatspätzle mit Schinken-Käse-Sauce
40 min
Gebackene Speckknödel
50 menit
Tiroler Kasnock’n
1j
Topfenspinatknödel mit RUPP Feinster Streich Blauschimmelkäse
50 menit
Kaspressknödelsuppe
1 godz. 35 min
Käsespätzle
45 Min
Moosbeer-Kokos-Nocken
35 Min
Schupfnudeln mit Salbeibröseln und Topfen
1j
Wälder Käsknöpfle
55 Min
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1 Std. 15 Min
Tiroler Kiachl mit Preiselbeerkompott
1j 20 menit
Eierschwammerl à la creme mit Semmelknödel
1j