Marillen-Topfentorte mit Streuseln

Marillen-Topfentorte mit Streuseln

4.7 304 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 Portionen

Składniki

Mandel-Mürbteig und Streusel
  • Mandelblättchen
    200 g
  • Butter weich, in Stücken
    150 g
  • Feinkristallzucker
    120 g
  • Salz
    1 Prise
  • Ei (Größe M)
    1
  • Weizenmehl, glatt Type 480
    200 g
Marillen-Topfenfülle und Fertigstellung
  • Marillen
    300 - 350 g
  • Topfen, 20% Fett
    250 g
  • Eier (Größe M)
    2
  • Staubzucker
    80 g
  • Maisstärke
    10 g
  • Tonkabohnen-Vanillezucker
    1 TL
    1 TL Vanillezucker
  • Staubzucker zum Bestreuen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 553 kcal / 2317 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 49 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Sód 94 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...