Topfentorte mit Streusel

Topfentorte mit Streusel

4.7 199 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
12 Stücke

Składniki

  • Eier (Größe M)
    4
  • Butter kalt, in Stücken
    250 g
  • Weizenmehl, glatt
    400 g
  • Zucker
    325 g
  • Vanillezucker
    40 g
  • Salz
    ½ TL
  • Topfen, 20% Fett
    500 g
  • Magertopfen
    500 g
  • Maisstärke
    50 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 513 kcal / 2145 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 61 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...