Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de beurre
- 100 g de sucre en poudre
- 500 g de cerises noires, dénoyautées
- 100 g de farine de blé
- 4 œufs
- 1 pincée de sel
- 300 g de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1178 kJ / 279 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
-
Choix des portions - Best of 100 Przepisów, Francja
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
Alternatywne przepisy
Clafoutis figues-amandes
50 Min
Far breton aux pruneaux
2h
Soufflé au fromage express
50 Min
Cake aux fruits confits
4h
Œufs au lait
50 Min
Tuiles aux amandes
25min
Gâteau de Savoie
55min
Clafoutis moelleux aux cerises
50 Min
Clafoutis aux abricots
55min
Cake surprise
2h
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Clafoutis prune-cannelle
40min