Wersje kompatybilne
Steamed sea bass wrapped in banana leaves with green mango salad (Luke Nguyen)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 2 cm piece fresh galangal, peeled
- 2 cm piece fresh turmeric, peeled
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only, cut into slices
- 1 garlic clove
- ½ tsp red curry powder (see Tips)
- 1 tbsp vegetable oil
- 1 tbsp fish sauce
Nuoc cham dressing
- 2 garlic cloves
- 1 fresh bird's eye chilli, trimmed and deseeded if preferred
- 60 g fish sauce
- 60 g white vinegar
- 125 g unsweetened coconut water
- 2 tbsp caster sugar
- 2 tbsp lime juice
Green mango salad
- 50 g green mango, peeled and cut into julienne (5 mm)
- ½ pomelo, peeled and segmented (see Tips)
- 5 fresh perilla leaves, cut into slices (see Tips)
- 5 fresh Vietnamese mint leaves, cut into slices (see Tips)
Steamed fish
- 2 skinless sea bass fillets or other firm white fish fillets (approx. 100 g each)
- salt, to season
- 2 banana leaves (40 cm long), softened, see Tips
- 500 g boiling water
- 5 dried goji berries, rehydrated, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1499.2 kJ / 357 kcal
- Białko
- 25.6 g
- Węglowodany
- 34.1 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 3827.7 mg
Alternatywne przepisy
Hokkaido Scallop Sashimi with Avocado and Lime
35min
Serunding udang kering (dried shrimp floss)
1 Std. 10 Min
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
30min
Thai-style prawn broth with spicy apples
1 godz. 15 min
Spring greens with grapefruit
30min
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2 godz.
Mushroom cappuccino
25min
Artichoke and bean ragout
1h 30 min
Mixed mushroom congee with pickled eggs
24 Std. 40 Min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2h 30 min
Asian chicken noodle soup
1h 35min
Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce
2 godz.