Steamed sea bass wrapped in banana leaves with green mango salad (Luke Nguyen)

Steamed sea bass wrapped in banana leaves with green mango salad (Luke Nguyen)

4.8 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 portions

Składniki

Marinade
  • piece fresh galangal peeled
    2 cm
  • piece fresh turmeric peeled
    2 cm
  • fresh lemongrass white part only, cut into slices
    1 stalk
  • garlic clove
    1
  • red curry powder (see Tips)
    ½ tsp
  • vegetable oil
    1 tbsp
  • fish sauce
    1 tbsp
Nuoc cham dressing
  • garlic cloves
    2
  • fresh bird's eye chilli trimmed and deseeded if preferred
    1
  • fish sauce
    60 g
  • white vinegar
    60 g
  • unsweetened coconut water
    125 g
  • caster sugar
    2 tbsp
  • lime juice
    2 tbsp
Green mango salad
  • green mango peeled and cut into julienne (5 mm)
    50 g
  • pomelo peeled and segmented (see Tips)
    ½
  • fresh perilla leaves cut into slices (see Tips)
    5
  • fresh Vietnamese mint leaves, cut into slices (see Tips)
    5
Steamed fish
  • skinless sea bass fillets or other firm white fish fillets (approx. 100 g each)
    2
  • salt to season
  • banana leaves (40 cm long), softened, see Tips
    2
  • boiling water
    500 g
  • dried goji berries rehydrated, for garnishing
    5

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 3827.7 mg
Białko 25.6 g
Kalorie 1499.2 kJ / 357 kcal
Tłuszcz 11.6 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Węglowodany 34.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...