Wersje kompatybilne
Steamed sea bass wrapped in banana leaves with green mango salad (Luke Nguyen)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 2 cm piece fresh galangal, peeled
- 2 cm piece fresh turmeric, peeled
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only, cut into slices
- 1 garlic clove
- ½ tsp red curry powder (see Tips)
- 1 tbsp vegetable oil
- 1 tbsp fish sauce
Nuoc cham dressing
- 2 garlic cloves
- 1 fresh bird's eye chilli, trimmed and deseeded if preferred
- 60 g fish sauce
- 60 g white vinegar
- 125 g unsweetened coconut water
- 2 tbsp caster sugar
- 2 tbsp lime juice
Green mango salad
- 50 g green mango, peeled and cut into julienne (5 mm)
- ½ pomelo, peeled and segmented (see Tips)
- 5 fresh perilla leaves, cut into slices (see Tips)
- 5 fresh Vietnamese mint leaves, cut into slices (see Tips)
Steamed fish
- 2 skinless sea bass fillets or other firm white fish fillets (approx. 100 g each)
- salt, to season
- 2 banana leaves (40 cm long), softened, see Tips
- 500 g boiling water
- 5 dried goji berries, rehydrated, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1499.2 kJ / 357 kcal
- Białko
- 25.6 g
- Węglowodany
- 34.1 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 3827.7 mg
Alternatywne przepisy
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2 godz.
Asian chicken noodle soup
1 godz. 35 min
Sea Coconut Braised Fish Maw Soup
25 godz. 10 min
Bitter Gourd Salted Vege Soup
1 godz. 15 min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1 godz.
Thai-style Fish Baked in Banana Leaves with Mixed Salad
1 godz.
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1 godz. 15 min
Banh xeo (crispy Vietnamese pancake)
24h 55min
Teochew Seafood Porridge
45min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35min
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
30min
Miso soup
30min