Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g glutinous rice flour
- 400 g water
- 20 g sugar
- 400 g Asian pear (singo pear), core removed, cut into quarters
- 50 g garlic cloves
- 10 g fresh ginger
- 110 g yellow onions (approx. ½ onion), cut into pieces (3 cm)
- 70 g chilli flakes
- 4 tbsp Korean fish sauce
- 1 tbsp Korean fermented shrimp (saeujeot)
- Wartości odżywcze
- na 1 jar
- Kalorie
- 787 kJ / 188 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 1904 mg
Alternatywne przepisy
Lemonade
5 Min
Tom Yum Paste
45 min
Mushroom cappuccino
25 Min
Nyonya Spice Paste
15 Min
Tom Yum Paste
45 min
Salted caramel ice cream
14ωρ.
XO sauce
1 godz. 50 min
Yu Sang
1h
Talam Gula Melaka (Steamed Palm Sugar Cake)
50 min
Salted Chicken
5 Std. 10 Min
Shallot Oil
25 Min
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2h 45min