Tranches de saumon fumé

Tranches de saumon fumé

4.4 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
6 portions

Składniki

Base de riz
  • de riz blanc
    300 g
  • d'eau
    900 g
  • oeuf
    1
  • de sel
    ¼ c. à café
  • de poivre noir moulu
    ¼ c. à café
  • de beurre
    40 g
Saumon
  • de parmesan sans croûte, en cubes (3 cm)
    50 g
  • de persil plat frais les feuilles uniquement
    2 brins
  • de beurre
    40 g
  • de farine de blé
    40 g
  • de curry en poudre
    1 ½ c. à café
  • de lait entier
    320 g
  • de mayonnaise (voir conseils)
    50 g
  • oeuf
    1
  • de jus de citron (env. 1 citron)
    40 g
  • de saumon fumé en morceaux (2-3 cm)
    200 g
  • de sel
    1 pincée
  • de poivre noir moulu
    ¼ c. à café
  • du sel selon les goûts
  • du poivre noir moulu selon les goûts
  • de graines de sésame (opcjonalnie)
    ½ c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 506 kcal / 2127 kJ
Białko 19.3 g
Tłuszcz 26.3 g
Węglowodany 48.2 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...