Nids de pommes de terre à la crème fraîche et au saumon fumé

Nids de pommes de terre à la crème fraîche et au saumon fumé

4.5 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
16 portions

Składniki

  • 600 g d'eau
  • 800 g de pommes de terre à chair ferme pelées, en morceaux (3-4 cm)
  • 4 c. à soupe d'huile d'olive pour graisser
  • 1 c. à café de sel
  • ½ c. à café de poivre noir moulu
  • 200 g de crème fraîche, min 30% M.G.
  • 100 - 150 g de saumon fumé en lanières (± 0,5 cm x 3 cm)
  • 50 g de caviar noir
  • 10 g de micro-pousses
    10 g d'aneth frais

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 244.7 mg
Białko 3.2 g
Kalorie 453.7 kJ / 108.4 kcal
Tłuszcz 6.7 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Węglowodany 9.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...