Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte sablée
- 125 g d'amandes émondées
- 125 g de farine de blé
- 125 g de sucre roux
- 125 g de beurre
- 1 œuf
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
La garniture
- 1 c. à soupe de semoule de blé dur, fine
- 600 g d'abricots au sirop, en conserve, égouttés (1 grande boîte env.), coupés en oreillons
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2229.3 kJ / 532.2 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 55.5 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte aux prunes et aux noisettes
2 godz. 15 min
Tarte abricot-framboise
1 Std. 15 Min
Amandine aux abricots
1h 30min
Clafoutis aux nectarines et caramel
35min
Gratin d'abricots façon frangipane
55min
Tartelettes amandines aux figues
1h 30min
Tarte rustique abricot-romarin ou lavande
50min
Tarte aux mirabelles
50min
Clafoutis aux abricots
55min
Clafoutis prune-cannelle
40 min
Tarte poire-chocolat
55min
Tarte aux pommes sur lit de compote
1h 30min