Tarte crumble aux abricots

Tarte crumble aux abricots

4.5 74 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 parts

Składniki

La pâte sablée
  • 125 g d'amandes émondées
  • 125 g de farine de blé
  • 125 g de sucre roux
  • 125 g de beurre
  • 1 œuf
  • 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
La garniture
  • 1 c. à soupe de semoule de blé dur fine
  • 600 g d'abricots au sirop, en conserve égouttés (1 grande boîte env.), coupés en oreillons

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 8.8 g
Kalorie 2229.3 kJ / 532.2 kcal
Tłuszcz 30 g
Błonnik 4.7 g
Węglowodany 55.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...