Bûche poire-caramel

Bûche poire-caramel

4.0 179 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 9 godz. 15 min
8 parts

Składniki

La dacquoise aux noix et aux amandes
  • 45 g de cerneaux de noix
  • 40 g d'amandes décortiquées
  • 20 g de farine de blé
  • 175 g de sucre glace maison
  • 4 œufs blancs et jaunes séparés
  • 60 g de pralin
La crème caramel-poire
  • 310 g de lait
  • 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
  • 120 g de sucre en poudre
  • 200 g de poires au sirop détaillées en dés (1 cm)
  • 40 g de miel
  • 20 g de farine de blé
  • 260 g de mascarpone

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 9.9 g
Kalorie 2126.5 kJ / 507.1 kcal
Tłuszcz 26.6 g
Błonnik 1.5 g
Węglowodany 56 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...