Wersje kompatybilne
Tarte Tatin caramel au beurre salé et sorbet yaourt
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le sorbet au yaourt
- 175 g d'eau
- 50 g de sucre en poudre
- le jus d'un citron jaune
- 125 g de yaourt nature
La pâte sucrée
- 50 g de sucre en poudre
- 100 g de beurre, coupé en morceaux
- 200 g de farine de blé
- 1 jaune d'œuf
- 1 pincée de sel
Les pommes caramélisées
- 50 g de sucre en poudre
- 10 g de beurre
- 1200 g de pommes, épluchées et coupées en deux
Le caramel au beurre salé
- 20 g d'eau
- 80 g de sucre en poudre
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 40 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 1 pincée de fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 parts
- Kalorie
- 2919.3 kJ / 698.3 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 100.5 g
- Tłuszcz
- 28.8 g
- Błonnik
- 6.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte au lemon curd et aux framboises
3sa 20 dk
Pâte sablée
1h 25min
Tarte Tatin
1h
Galette des Rois à la frangipane
2h
Cheesecake aux galettes bretonnes et caramel
6h 15min
Tarte tatin
1h
Crumble pommes-framboises-coco
1h 5min
Crumble d'Alice pommes et noisettes
35 min
Tarte chocolat caramel
2h 15min
Tarte Tatin aux pommes et caramel aux cacahuètes
1h 5min
Tarte au chocolat craquant et caramel au beurre salé
3h 35min
Tarte amandine aux poires
3h 25min