Tarte Tatin caramel au beurre salé et sorbet yaourt

Tarte Tatin caramel au beurre salé et sorbet yaourt

3.5 64 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
6 parts

Składniki

Le sorbet au yaourt
  • 175 g d'eau
  • 50 g de sucre en poudre
  • le jus d'un citron jaune
  • 125 g de yaourt nature
La pâte sucrée
  • 50 g de sucre en poudre
  • 100 g de beurre coupé en morceaux
  • 200 g de farine de blé
  • 1 jaune d'œuf
  • 1 pincée de sel
Les pommes caramélisées
  • 50 g de sucre en poudre
  • 10 g de beurre
  • 1200 g de pommes épluchées et coupées en deux
Le caramel au beurre salé
  • 20 g d'eau
  • 80 g de sucre en poudre
  • 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 40 g de beurre demi-sel coupé en morceaux
  • 1 pincée de fleur de sel

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 parts

Białko 7.5 g
Kalorie 2919.3 kJ / 698.3 kcal
Tłuszcz 28.8 g
Błonnik 6.7 g
Węglowodany 100.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...