Tarte Tatin caramel au beurre salé et sorbet yaourt

Tarte Tatin caramel au beurre salé et sorbet yaourt

3.5 64 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
6 parts

Składniki

Le sorbet au yaourt
  • d'eau
    175 g
  • de sucre en poudre
    50 g
  • le jus d'un citron jaune
  • de yaourt nature
    125 g
La pâte sucrée
  • de sucre en poudre
    50 g
  • de beurre coupé en morceaux
    100 g
  • de farine de blé
    200 g
  • jaune d'œuf
    1
  • de sel
    1 pincée
Les pommes caramélisées
  • de sucre en poudre
    50 g
  • de beurre
    10 g
  • de pommes épluchées et coupées en deux
    1200 g
Le caramel au beurre salé
  • d'eau
    20 g
  • de sucre en poudre
    80 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    100 g
  • de beurre demi-sel coupé en morceaux
    40 g
  • de fleur de sel
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 parts

Kalorie 698.3 kcal / 2919.3 kJ
Białko 7.5 g
Tłuszcz 28.8 g
Węglowodany 100.5 g
Błonnik 6.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...