Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La charlotte
- 15 - 20 biscuits à la cuillère
- 300 g de nectarines, coupées en petits cubes
- 90 g de sucre en poudre
- 4 feuilles de gélatine alimentaire, ramollies dans l'eau froide et égouttées
- 400 g de crème liquide entière, très froide
Le coulis
- 130 g d'eau
- 60 g de sucre en poudre
- 250 g de pêches bien mûres, coupées en petits cubes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1830 kJ / 437 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Pâté aux prunes
1h
Chouquettes pralin
40 min
Truffes chocolat-noisette
12 godz.
Assortiment de truffes au chocolat
45 dk
Menu petit prix - Bugnes à la fleur d'oranger
3h 15min
Tarte chocolat au lait et fraises
3h 45min
Fions vendéens (ou flans maraîchins)
12 godz.
Iles flottantes au chocolat
1 Std. 30 Min
Petits gâteaux moelleux aux pêches comme un baba
1 Std. 25 Min
Charlotte chocolat-coco
12 godz.
Charlotte aux poires
12 Std. 30 Min
Tarte poire-chocolat
55 min