Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La charlotte
- 15 - 20 biscuits à la cuillère
- 300 g de nectarines, coupées en petits cubes
- 90 g de sucre en poudre
- 4 feuilles de gélatine alimentaire, ramollies dans l'eau froide et égouttées
- 400 g de crème liquide entière, très froide
Le coulis
- 130 g d'eau
- 60 g de sucre en poudre
- 250 g de pêches bien mûres, coupées en petits cubes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1830 kJ / 437 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Bavarois à la mangue
7h
Minibûche cerise amarena
40min
Mille-feuille à l'abricot
45min
Charlotte aux fraises
3u. 35min
Charlotte aux fraises
12sa 30 dk
Manguier
5h
Choux à la crème et aux fraises
1h 15min
Charlotte aux poires
12sa 30 dk
Flan pâtissier à la vanille
13 godz. 15 min
Tarte amandine aux poires
3 Std. 25 Min
Bûche roulée au café
2 Std. 40 Min
Tarte tropézienne
3 Std.