Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 citron jaune non traité
- 1100 g de pommes entières, avec la peau et les pépins, en morceaux (3 cm)
- 400 g d'eau
- 250 g de sucre à confiture
- 1 c. à café d'huile végétale (huile de coco ou de tournesol par ex.)
- ½ bâton de cannelle
- 2 anis étoilés
- 30 g de calvados (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 680.7 kJ / 162.7 kcal
- Białko
- 0.4 g
- Węglowodany
- 40.8 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 3.2 mg
Alternatywne przepisy
Confiture de myrtilles
1h 45min
Confiture de mirabelles
1h 20min
Confiture de framboises
1h 5min
Confiture de fraises et de fleurs de sureau
35min
Gelée de groseille
35min
Confiture fraise et sureau
9h 15min
Confiture pêche et verveine
1h 5min
Confiture de fraises à la vanille
45min
Confiture de melon au basilic
2 Std. 40 Min
Confiture de pêches
1h 5min
Confiture de pommes aux épices
45min
Sauce piquante
35min