Ile flottante à la fraise, crème anglaise à la menthe

Ile flottante à la fraise, crème anglaise à la menthe

4.1 61 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 portions

Składniki

La crème anglaise à la menthe
  • 300 g de lait
  • 4 jaunes d'œufs
  • 50 g de sucre en poudre
  • 1 gousse de vanille égrainée
  • 10 feuilles de menthe fraîche et quelques feuilles pour la finition
Les îles flottantes à la fraise
  • 250 g de fraises équeutées et coupées en morceaux
  • 50 g de sucre en poudre
  • 1 blanc d'œuf
  • caramel liquide maison, pour la finition

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 51.2 mg
Białko 4.7 g
Kalorie 679.7 kJ / 161.8 kcal
Tłuszcz 5.8 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Węglowodany 22.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...