Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème anglaise à la menthe
- 300 g de lait
- 4 jaunes d'œufs
- 50 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille, égrainée
- 10 feuilles de menthe fraîche, et quelques feuilles pour la finition
Les îles flottantes à la fraise
- 250 g de fraises, équeutées et coupées en morceaux
- 50 g de sucre en poudre
- 1 blanc d'œuf
- caramel liquide maison, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 679.7 kJ / 161.8 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 22.2 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 51.2 mg
Alternatywne przepisy
Mayonnaise
5 min
Caramel liquide
25 min
Crème fouettée
10 min
Sauce béchamel Mode Sauce
15min
Caramel de base
25 min
Ile flottante printanière et son cœur au trésor (Zone 4)
1h 45min
Riz au lait caramel
1h 30min
Chantilly au chocolat
2h 10min
Mousse chocolat-tonka
4h 20min
Soupe de framboises, crème Chantilly au citron
2h 20min
Crème pâtissière Mode Sauce
15min
Crème anglaise Mode Sauce
15min