Ile flottante à la fraise, crème anglaise à la menthe

Ile flottante à la fraise, crème anglaise à la menthe

4.1 60 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 portions

Składniki

La crème anglaise à la menthe
  • de lait
    300 g
  • jaunes d'œufs
    4
  • de sucre en poudre
    50 g
  • gousse de vanille égrainée
    1
  • de menthe fraîche et quelques feuilles pour la finition
    10 feuilles
Les îles flottantes à la fraise
  • de fraises équeutées et coupées en morceaux
    250 g
  • de sucre en poudre
    50 g
  • blanc d'œuf
    1
  • caramel liquide maison, pour la finition

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 161.8 kcal / 679.7 kJ
Białko 4.7 g
Tłuszcz 5.8 g
Węglowodany 22.2 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 51.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...