Blanquette de dinde

Blanquette de dinde

3.3 292 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 portions

Składniki

  • gousse d'ail
    1 gousse
  • branche de thym frais
    1
  • feuille de laurier
    1
  • de blanc de poireau coupé en tronçons d'1 cm
    70 g
  • de dinde (type sauté. Voir "Conseil(s)"), coupée en morceaux
    700 g
  • de carottes coupées en tronçons de 2 cm
    200 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • d'eau
    500 g
  • de céleri branche coupé en tronçons d'1 cm
    30 g
  • de persil frais équeutés
    3 brins
  • de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de champignons de Paris frais
    500 g
  • de beurre
    40 g
  • de farine de blé
    40 g
  • de crème liquide 35% m.g.
    100 g
  • jaunes d'œufs
    2

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 474 kcal / 1979.5 kJ
Białko 45.3 g
Tłuszcz 24.3 g
Węglowodany 14 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 13.3 g
Sód 331.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...