Blanquette de dinde

Blanquette de dinde

3.3 309 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 portions

Składniki

  • 1 gousse gousse d'ail
  • 1 branche de thym frais
  • 1 feuille de laurier
  • 70 g de blanc de poireau coupé en tronçons d'1 cm
  • 700 g de dinde (type sauté. Voir "Conseil(s)"), coupée en morceaux
  • 200 g de carottes coupées en tronçons de 2 cm
  • 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 500 g d'eau
  • 30 g de céleri branche coupé en tronçons d'1 cm
  • 3 brins de persil frais équeutés
  • 3 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 500 g de champignons de Paris frais
  • 40 g de beurre
  • 40 g de farine de blé
  • 100 g de crème liquide 35% m.g.
  • 2 jaunes d'œufs

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 331.3 mg
Białko 45.3 g
Kalorie 1979.5 kJ / 474 kcal
Tłuszcz 24.3 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 13.3 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...