Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine de blé
- 125 g de beurre, en dés de 1 cm
- 70 g d'eau
- ½ c. à café de sel
- 200 g de lardons fumés
- 250 g de crème épaisse entière
- 200 g de lait entier
- 4 œufs
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2364 kJ / 567 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 40 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche sans pâte aux lardons, salade de carottes
30 Min
Mon petit hachis Parmentier
1 Std.
Mini-croque-monsieur béchamel-jambon
40min
Tarte aux oignons, lardons et fromage
1 godz. 30 min
Tarte au thon à la tomate
1 godz. 30 min
Tarte au poireau et lardons
2 godz. 5 min
Tourte aux pommes de terre façon tartiflette
3 Std. 5 Min
Cake jambon et boursin
50min
Petits cakes au bacon et au fromage
50min
Pâte à crêpe vanillée
1h 40min
Crumble pomme-cannelle
45 Min
Mousse chocolat-tonka
4 godz. 20 min