Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 brins de persil frais, équeutés
- 200 g d'eau
- 1500 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
- 50 g d'échalotes, coupées en deux
- 20 g de beurre demi-sel
- 100 g de vin blanc sec
- 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 150 g de roquefort, émietté
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1497 kJ / 360 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Moules à l'escabèche
24h
Huîtres chaudes, crème à l'échalote
40 Min
Huîtres gratinées au pineau des Charentes
45 Min
Mouclade
1 Std.
Moules à la sauce chorizo
1 Std.
Moules farcies au beurre d'ail
35 Min
Moules à l'espagnole
50 Min
Moules sauce Alfredo
45 Min
Moules au curry
40 Min
Moules marinières
30 Min
Moules à la crème et au vin blanc
45 Min
Sauce au roquefort
20 Min