Cake jambon et boursin

Cake jambon et boursin

3.2 88 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • beurre pour le moule
  • 100 g d'oignon coupé en deux
  • 200 g de jambon cuit, en dés
  • 50 g de crème fraîche épaisse
  • 200 g de fromage à tartiner aux herbes et à l'ail type Boursin®
  • 100 g de lait
  • 3 œufs
  • 170 g de farine de blé
  • 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
  • 80 g d'huile d'olive
  • 1 pincée de sel
  • 1 pincée de poivre moulu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 727.9 mg
Białko 20.4 g
Kalorie 2056.2 kJ / 491.5 kcal
Tłuszcz 33.6 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 12.3 g
Węglowodany 26.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...