Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour le moule
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 200 g de jambon cuit, en dés
- 50 g de crème fraîche épaisse
- 200 g de fromage à tartiner aux herbes et à l'ail, type Boursin®
- 100 g de lait
- 3 œufs
- 170 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 80 g d'huile d'olive
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2056.2 kJ / 491.5 kcal
- Białko
- 20.4 g
- Węglowodany
- 26.3 g
- Tłuszcz
- 33.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.3 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 727.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake tendre mozza jambon
1h 20min
Cake chorizo-courgette
45 Min
Cake chorizo-emmental sans œuf
1小时
Petit salé aux lentilles
1 Std. 10 Min
Petits cakes au bacon et au fromage
50min
Cake aux tomates séchées et chèvre
45 Min
Madeleine fourrée roquefort-lardons
25min
Purée de carottes et jambon aux herbes
30min
Œuf cocotte aux petits pois et jambon
30min
Cake aux olives, jambon et pruneaux
1h 20min
Gâteau moelleux au chocolat
40min
Cake aux petits pois, lardons et comté
1小时 15 分钟