Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 24 crevettes crues de taille moyenne, décortiquées
- 1500 g d'eau
- 30 g de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 481 kJ / 115 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 182 mg
Alternatywne przepisy
Caramel de base
25 Min
Sous-vide cuisses de poulet
1 godz. 30 min
Sous-vide côtes de porc
2 godz. 50 min
Ile flottante à la fraise, crème anglaise à la menthe
25 Min
Sous-vide médaillons de veau
1 godz. 55 min
Tartelette bavaroise poire et caramel
4h 5min
Crème fouettée
10min
Sous-vide poisson gras, avec ou sans peau (saumon)
1ωρ. 5 λεπτ.
Sous-vide poisson maigre (lotte, merlu)
1sa 20 dk
Sous-vide côte de bœuf, désossée
2h 25 min
Pâte à pizza (à personnaliser)
1ωρ. 10 λεπτ.
Crème anglaise Mode Sauce
15 dk