Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 24 crevettes crues de taille moyenne, décortiquées
- 1500 g d'eau
- 30 g de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 481 kJ / 115 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 182 mg
Alternatywne przepisy
Sous-vide poisson maigre (lotte, merlu)
1 Std. 20 Min
Poisson vapeur, salade de quinoa et tomate
1 Std.
Sous-vide épaule de porc, désossée
12h 25min
Sous-vide joues de porc
8 godz. 30 min
Sous-vide côte de bœuf, désossée
2 godz. 25 min
Tartelette bavaroise poire et caramel
4h 5min
Pizza maraîchère au brebis
2h 5min
Caramel de base
25 Min
Blaff de légumes
35 Min
Saumon et salade de pomme et fenouil
1 Std. 20 Min
Sous-vide filets de poulet
1 Std. 55 Min
Courgettes farcies au canard
1h 5min