![Crème fouettée au basilic Crème fouettée au basilic](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b93bda3c-efc7-465a-9e63-2eaee6f9c60a/Derivates/1e21dbe5-d7ef-465a-9ef8-cc36a04a32c5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 brins de basilic frais, équeutés
- 200 g de crème liquide 35% m.g.
- 2 pincées de sel (opcjonalnie)
- 2 pincées de poivre blanc moulu (opcjonalnie)
- 20 g de sucre en poudre (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1311.1 kJ / 316 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 11.6 g
- Tłuszcz
- 28.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.4 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 470.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Choux chantilly et fruits rouges
2ч.
Mousse chocolat-tonka
4 godz. 20 min
Crème fouettée aux mûres
15min
Choux chantilly au clou de girofle
1h 25min
Chantilly au chocolat
2ч. 10 мин.
Soupe de framboises, crème Chantilly au citron
2ч. 20 мин.
Crêpe Belle-Hélène
40 мин.
Chantilly au chèvre sucrée
10min
Monstres de purée de pommes de terre au four
2h 5min
Chantilly au clou de girofle
20 Min
Mayonnaise
5min
Crème fouettée au citron
10min