Accras de julienne

Accras de julienne

4.3 32 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
40 pièces

Składniki

  • de gros sel
    1 c. à café
  • piment oiseau frais
    1 ½
  • de poivre noir en grains
    1 c. à café
  • d'eau
    1000 g
  • de filet de julienne sans la peau et coupé en morceaux
    500 g
  • citron vert non traité zeste et jus
    1
  • d'oignon coupé en deux
    80 g
  • d'ail
    3 gousses
  • de persil frais, équeutés
    10 brins
  • de coriandre fraîche équeutés
    5 brins
  • de menthe fraîche équeutés
    5 brins
  • de sel à ajuster en fonctions des goûts
    4 pincées
  • de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonctions des goûts
    2 pincées
  • de farine blanche type 45
    250 g
  • de levure chimique (½ sachet)
    1 c. à café
  • œufs
    2
  • de lait
    40 g
  • d'huile de friture
    300 g

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 72.3 kcal / 303.7 kJ
Białko 3.5 g
Tłuszcz 4.2 g
Węglowodany 5 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 77.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...