Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g mleka
- 40 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 15 g cukru
-
550
g mąki chlebowej, pszennej
lub 550 g mąki pszennej, typ 650 - 2 łyżeczki soli
-
10
g ziaren pieprzu czarnego
lub 10 g ziaren pieprzu białego - 4 kawałki białego chleba tostowego, w kromkach, połamane na mniejsze części
- 2 jajka, roztrzepane
- 2 opakowania sera camembert (po 120 g każde)
- olej rzepakowy, do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 786.3 kJ / 187.8 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 26.4 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 354.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kakaowe bułeczki gotowane na parze (Mantou)
3 Std.
Chlebek hot dog do odrywania
1 Std. 30 Min
Kotleciki z chleba
45min
Cebule faszerowane ziemniakami (z grilla)
1 Std. 15 Min
Scones z camembertem
45min
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1h 5min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55min
Tureckie börki z ziemniakami
1 Std. 15 Min
Pizza z makaronu spaghetti
1 Std. 10 Min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45min
Chrupiące krążki cebulowe
30 Min
Placki z chleba z sosem czosnkowo-ziołowym
50min