Kule serowe

Kule serowe

3.8 185 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
20 sztuka

Składniki

  • 350 g mleka
  • 40 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 15 g cukru
  • 550 g mąki pszennej chlebowej pszennej
    550 g mąki pszennej, typ 650
  • 2 łyżeczki soli
  • 10 g ziaren pieprzu czarnego
    10 g ziaren pieprzu białego
  • 4 kawałki białego chleba tostowego, w kromkach połamane na mniejsze części
  • 2 jajka roztrzepane
  • 2 opakowania sera camembert (po 120 g każde)
  • olej rzepakowy do smażenia

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 354.1 mg
Białko 7.5 g
Kalorie 786.3 kJ / 187.8 kcal
Tłuszcz 6.2 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Węglowodany 26.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...