![Sardine Empanada Sardine Empanada](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/db926ef3-b05d-4742-ba54-5184650e1b92/Derivates/9a0194f1-d45f-44af-ab0f-1a16bcfd579f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Shortcrust Pastry
- 400 g plain flour
- 180 g unsalted butter, cold, diced
- 70 g water, ice cold
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp baking powder
Filling
- 2 garlic cloves
- 1 red pepper, cut in pieces
- 1 yellow pepper, cut in pieces
- 500 g red onions, quartered
- 50 g olive oil
- 1 pinch saffron threads
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Assembly
-
5 - 8
fresh whole sardines, gutted, filleted (depending on size, approx. 300 g)
lub 300 g tinned sardines, in oil, drained - 1 medium egg, beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1473 kJ / 353 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Sód
- 320 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Prawn, Coriander and Lime Muffins
1 godz.
Squid with Ginger and Soy
40min
Tiramisu
5h 20min
Chocolate Brioche
5h
Prawn Toast
35min
Chocolate Brioche Buns
4h 45min
Chilli Stuffed Fish
1 godz.
Full English Breakfast Popover
40min
Chocolate and Cream Cheese Tart
4h 30min
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35min
Asian Chicken Noodle Soup
1 Std. 35 Min
Roti Sarang Lebah (Honeycomb Buns)
2 godz. 20 min