
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Shortcrust Pastry
- 400 g plain flour
- 180 g unsalted butter cold, diced
- 70 g water ice cold
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp baking powder
Filling
- 2 garlic cloves
- 1 red pepper cut in pieces
- 1 yellow pepper cut in pieces
- 500 g red onions quartered
- 50 g olive oil
- 1 pinch saffron threads
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Assembly
-
5 - 8
fresh whole sardines, gutted filleted (depending on size, approx. 300 g)
lub 300 g tinned sardines, in oil drained - 1 medium egg beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 353 kcal / 1473 kJ
- Białko
- 11 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Sód
- 320 mg