
Urządzenia i Akcesoria
Sardine Empanada
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 portions
Składniki
Shortcrust Pastry
-
plain flour400 g
-
unsalted butter cold, diced180 g
-
water ice cold70 g
-
fine sea salt1 tsp
-
baking powder1 tsp
Filling
-
garlic cloves2
-
red pepper cut in pieces1
-
yellow pepper cut in pieces1
-
red onions quartered500 g
-
olive oil50 g
-
saffron threads1 pinch
-
fine sea salt1 pinch
-
ground black pepper1 pinch
Assembly
-
fresh whole sardines, gutted filleted (depending on size, approx. 300 g)5 - 8
-
medium egg beaten1
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
353 kcal /
1473 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
30 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Sód
320 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Chocolate Brioche Buns
4 godz. 45 min
Peanut Milk and Patties
8 godz. 55 min
Happy Veggie Empanadas
1 godz. 10 min
Wholemeal Mantou
1 godz.
Kalguksu (Chicken Noodle Soup)
1 godz. 15 min
Bibimbap (Beef Rice Bowl)
1 godz. 25 min
Pajeon (Savoury Seafood Pancake)
45 min
Wonton Soup
1 godz.
Smoked Salmon Pizza
2 godz. 30 min
Red Berry Yoghurt
12 godz. 20 min
Tear and Share Snail Bread
2 godz. 45 min
Hotteok (Sweet Filled Pancakes)
1 godz. 50 min