Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sauce
- 100 g soy sauce
- 25 g brown rice vinegar
- 1 Tbsp toasted sesame oil
- 5 - 10 dashes Tabasco, to taste
- 1 tsp toasted sesame seeds
Dumpling Wrappers
- 150 g water
- 300 g plain flour, plus extra for dusting
- 10 g water (opcjonalnie)
Filling
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 5 spring onions, sliced (3 mm)
- 150 g medium raw prawns, peeled
- 1 Tbsp toasted sesame oil
- 2 Tbsp Shaoxing rice wine
- 2 Tbsp soy sauce
- 1 pinch ground white pepper
Assembly and Cooking
- 1 carrot, sliced (2 mm)
- 500 g water, for steaming
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 262 kJ / 62 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Beef Noodle Pho
45min
Japanese Ramen Noodle Soup
1sa 40 dk
Fresh Pasta Dough
1 godz.
Steamed Cabbage and Pork Dumplings
1 godz. 35 min
Steamed Bao Buns, Pork Belly and Wasabi Mayo
2h 50 min
Spicy Tuna Rolls
1h 25 min
Celery and Cashew Nuts
20min
Dim Sum 'Shao Mai'
2h
Leftover Roast Bao Buns with Hoisin Sauce
2h 30 min
Asian Vinaigrette
5 min
Neapolitan Sauce
1 godz.
Pork and prawn dumplings
55 min