Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Sous-vide Octopus Salad
TM6

Sous-vide Octopus Salad

4.5 (10 ocen)

Składniki

  • 600 g fresh octopus, tentacles (2-2.5 cm thick, see tip)
  • 1 Tbsp paprika
  • 30 g olive oil
  • ½ - ¾ tsp fine sea salt, to taste
  • 2 garlic cloves, crushed
  • 2 dried bay leaf
  • 1600 g water (approx.), ensuring bags are completely covered with water (see tip)
  • 30 g lemon juice (see tip)
    lub 1 tsp ascorbic acid powder
  • 120 g carrots, cut in sticks (5 mm x 50 mm)
  • 100 g red onions, halved then sliced (5 mm)
  • 80 g green pepper, cut in sticks (5 mm x 50 mm)
  • 80 g red pepper, cut in sticks (5 mm x 50 mm)
  • 30 g extra virgin olive oil
  • 15 g white vinegar
  • 5 g fresh parsley leaves

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1177 kJ / 281 kcal
Białko
25 g
Węglowodany
6 g
Tłuszcz
17 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Błonnik
2 g
Sód
594 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy