Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g fresh octopus, tentacles (2-2.5 cm thick, see tip)
- 1 Tbsp paprika
- 30 g olive oil
- ½ - ¾ tsp fine sea salt, to taste
- 2 garlic cloves, crushed
- 2 dried bay leaf
- 1600 g water (approx.), ensuring bags are completely covered with water (see tip)
-
30
g lemon juice (see tip)
lub 1 tsp ascorbic acid powder - 120 g carrots, cut in sticks (5 mm x 50 mm)
- 100 g red onions, halved then sliced (5 mm)
- 80 g green pepper, cut in sticks (5 mm x 50 mm)
- 80 g red pepper, cut in sticks (5 mm x 50 mm)
- 30 g extra virgin olive oil
- 15 g white vinegar
- 5 g fresh parsley leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1177 kJ / 281 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 594 mg
Alternatywne przepisy
Virgin Apple Cider Old Fashioned
50 Min
Tuna Niçoise Toasts
3h
Mini Filoni with Green Olives - Piccoli filoni alle olive verdi
2 godz. 30 min
Salmon Soufflé
1h
Shrimp stuffed bell peppers
1h 25min
Lemon Chermoula Marinade
15 Min
Calamares a la Americana
50 Min
Slow-cooked Short Rib with Beetroot Purée
10h 30min
Speedy Bassara
25 Min
Seafood bisque
1h 10 min
Steamed Cod with Vizcaina Sauce
50 Min
Lemon Caper Salmon with Ribbon Squash
35 min