Vegan Oyster Mushroom Soup

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • onions cut in halves
    120 g
  • carrots cut in pieces
    120 g
  • English celery stalks cut in pieces
    80 g
    80 g celeriac, cut in pieces
  • parsley root cut in pieces
    60 g
  • garlic cloves
    2
  • cooking oil
    30 g
  • water
    650 g
  • fresh oyster mushrooms cut in strips (0.5-1 cm)
    500 g
  • dried bay leaves
    2
  • allspice berries
    3
  • sweet paprika
    1 tsp
  • hot paprika
    ½ tsp
  • white pepper powder
    ¼ tsp
  • ground ginger
    ¼ tsp
  • ground nutmeg
    ¼ tsp
  • salt
    1 tsp
  • tomato purée
    15 g
  • dried marjoram
    2 tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 670 mg
Białko 6 g
Kalorie 663 kJ / 159 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...