Salmon and Basmati Rice with Dill Cream Sauce

Salmon and Basmati Rice with Dill Cream Sauce

4.8 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portion

Składniki

  • water
    995 g
  • olive oil plus extra to grease
    15 g
  • salt divided
    1 ½ tsp
  • rice, white, type basmati
    225 g
  • salmon fillet, fresh, skinless skinless (130 g ea.)
    4
    4 salmon fillet, frozen, skinless, defrosted (130 g ea.)
  • black pepper, ground
    ¼ tsp
  • butter, unsalted
    1 tbsp
  • onions quartered
    60 g
  • garlic clove
    1
  • heavy cream, 35% fat
    395 g
  • vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
    2
    2 tsp vegetable stock paste, crumbled
  • tomato purée (concentrate)
    1 ½ tbsp
  • dill, fresh leaves only, chopped
    2 sprigs
    1 tsp dill, dried
  • cayenne pepper, dried, flake (opcjonalnie) to taste
    1 - 2 pinch
  • cornstarch
    2 tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 940.1 kcal / 3933.5 kJ
Białko 37.4 g
Tłuszcz 63.8 g
Węglowodany 53 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...