
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 995 g water
- 15 g olive oil plus extra to grease
- 1 ½ tsp salt divided
- 225 g rice, white, type basmati
-
4
salmon fillet, fresh, skinless skinless (130 g ea.)
lub 4 salmon fillet, frozen, skinless defrosted (130 g ea.) - ¼ tsp black pepper, ground
- 1 tbsp butter, unsalted
- 60 g onions quartered
- 1 garlic clove
- 395 g heavy cream, 35% fat
-
2
vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
lub 2 tsp vegetable stock paste crumbled - 1 ½ tbsp tomato purée (concentrate)
-
2
sprigs dill, fresh leaves only, chopped
lub 1 tsp dill, dried - 1 - 2 pinch cayenne pepper, dried, flake to taste (opcjonalnie)
- 2 tbsp cornstarch
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 940.1 kcal / 3933.5 kJ
- Białko
- 37.4 g
- Tłuszcz
- 63.8 g
- Węglowodany
- 53 g
- Błonnik
- 1.4 g