Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa quebrada
- 200 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 100 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- ½ c. chá de sal
- 50 g água
Bolonhesa
- 130 g cebola cortada em pedaços
- 100 g cenoura cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 150 g polpa de tomate
- 40 g azeite
- 300 g carne picada
- 50 g azeitona verde s/ caroço cortada em rodelas
- 50 g fiambre em cubos
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 200 g leite
- 2 ovos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1082.8 kJ / 258.8 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 16.7 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 468 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratinado de bolonhesa
1h
Empadão de massa com frango
1h 15min
Conchas recheadas com frango
1h 15min
Rolo de carne
1h
Gratinado de frango e bacon
1 Std. 10 Min
Folhados de frango
55min
Rolo de pescada e salmão
1h 15min
Almôndegas de frango com molho de tomate e esparguete
1h
Macarrão com frango e molho de queijo
1 Std. 25 Min
Massa com frango no forno
1h
Rolo de carne crocante
1h
Empada de frango e alho-francês
50min