Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g rote Linsen
- 60 g Zwiebel, halbiert
- 20 g Butter
- 600 g Wasser
- ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 200 g Sahne
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgerieben, Saft ausgepresst
- 1 Bund Schnittlauch, in Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1166 kJ / 279 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brokkoli-Kräuter-Pasta
20 min
Currybohnen mit Reis
40 min
Pasta mit Kichererbsen
35 min
Linsennudeln mit Spinat-Feta-Sauce
45 min
Griechisches Kartoffelgulasch
45 min
Graupenrisotto
50 min
Wildreis-Risotto mit Brokkoli
55 min
Brokkoli-Pasta
25 min
Kartoffelpüree mit Spinat und gewürzten Kichererbsen
55 min
Bandnudeln mit Erbsensauce
30 min
Zucchini-Nudeln mit Muskatsahne
45 min
Zucchini Mac and Cheese
30 min