Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g Parmesan, in Stücken
- 30 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
- 2 Stängel Minze, frisch, abgezupft
- 1 Knoblauchzehe
- 10 g Paniermehl
- 175 g Erbsen, TK, aufgetaut
- 1 TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 150 g Zucchini, in Würfeln (1 cm)
- 30 g Crème double (ca. 48 % Fett)
- 2 Eier
- 1 Prise Cayenne-Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Auberginen-Auflauf mit Tomaten-Sugo
1 Std. 50 Min
Aubergine-Parmaggiana
1h 10min
Herzhafter Käsekuchen mit Auberginen und Tomaten
2h
Gemüse-Tofu-Pastetchen mit Koriander-Joghurt-Sauce
1h 10min
Linsen-Moussaka
2h 30min
Champignon-Terrine
3h 50min
Porreewähe
1 Std. 15 Min
Spinat-Pistazien-Flans
35min
Auberginen-Ricotta-Lasagne aus dem Dampf
1h 25min
Roggentarte mit roten Linsen
2h
Kürbis-Sellerie-Quiche
2h
Auberginen-Schiffchen
1 Std. 15 Min