
Urządzenia i Akcesoria
Babka drożdżowa Panettone
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
12 kawałków
Składniki
-
suszonych owoców mieszanych, np. rodzynek, śliwek, moreli130 g
-
kandyzowanej skórki pomarańczowej30 g
-
soku pomarańczowego30 g
-
mleka plus dodatkowa ilość do posmarowania ciasta140 g
-
świeżych drożdży pokruszonych40 g
-
cukru150 g
-
mąki pszennej400 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy60 g
-
jajka3
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
272 kcal /
1138.3 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
6.1 g
Węglowodany
48.5 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Sód
25.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska