
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g suszonych owoców, mieszanych, np. rodzynek, śliwek, moreli
-
30
g kandyzowanej skórki pomarańczowej
lub 30 g kandyzowanej skórki cytrynowej -
30
g soku pomarańczowego
lub 30 g soku z cytryny - 140 g mleka, plus dodatkowa ilość do posmarowania ciasta
- 40 g świeżych drożdży, pokruszonych
- 150 g cukru
- 400 g mąki pszennej
- 60 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
- 3 jajka
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1138.3 kJ / 272 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 48.5 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 25.5 mg