Babka drożdżowa Panettone

Babka drożdżowa Panettone

3.9 183 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
12 kawałków

Składniki

  • 130 g suszonych owoców mieszanych, np. rodzynek, śliwek, moreli
  • 30 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
    30 g kandyzowanej skórki cytrynowej
  • 30 g soku pomarańczowego
    30 g soku z cytryny
  • 140 g mleka plus dodatkowa ilość do posmarowania ciasta
  • 40 g świeżych drożdży pokruszonych
  • 150 g cukru
  • 400 g mąki pszennej
  • 60 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
  • 3 jajka

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Sód 25.5 mg
Białko 7 g
Kalorie 1138.3 kJ / 272 kcal
Tłuszcz 6.1 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Węglowodany 48.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...