Babka drożdżowa Panettone
TM5 TM6

Babka drożdżowa Panettone

Składniki

  • 130 g suszonych owoców, mieszanych, np. rodzynek, śliwek, moreli
  • 30 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 30 g soku pomarańczowego
  • 140 g mleka, plus 1 łyżka do posmarowania ciasta
  • 40 g świeżych drożdży, pokruszonych
  • 150 g cukru
  • 400 g mąki pszennej, typ 650
  • 60 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
  • 3 jajka

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
1106 kJ / 264 kcal
Białko
5.9 g
Węglowodany
47.9 g
Tłuszcz
6.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie