Babka drożdżowa Panettone

Babka drożdżowa Panettone

3.8 178 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
12 kawałków

Składniki

  • suszonych owoców mieszanych, np. rodzynek, śliwek, moreli
    130 g
  • kandyzowanej skórki pomarańczowej
    30 g
    30 g kandyzowanej skórki cytrynowej
  • soku pomarańczowego
    30 g
    30 g soku z cytryny
  • mleka plus dodatkowa ilość do posmarowania ciasta
    140 g
  • świeżych drożdży pokruszonych
    40 g
  • cukru
    150 g
  • mąki pszennej
    400 g
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
    60 g
  • jajka
    3

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 272 kcal / 1138.3 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 6.1 g
Węglowodany 48.5 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Sód 25.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...