Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 - 60 g espresso, zaparzonego, ostudzonego
- 250 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
- 40 g cukru
-
2
krople aromatu waniliowego
lub 2 krople ekstraktu migdałowego, naturalnego - orzechy włoskie, łuskane, posiekane, ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 385 kJ / 92 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tort waniliowo-migdałowy
3hod.
Tort z masłem orzechowym
3 godz. 30 min
Tort kawowy
2h 10 min
Lody orzechowe
12h 45min
Oliwa truflowa
10min
Brazylijskie trufle z mango
3h 45min
Torcik matcha Julity Zarosińskiej
5u.
Lody malaga
4ωρ. 30 λεπτ.
Torcik bezowo-orzechowy z kremem bananowym
3 Std. 15 Min
Krem z pistacjami
20 λεπτ.
Tort czekoladowy z wiśniami
8 Std.
Tort cytrynowy z bezą
2h 30min