
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
- 4 ząbki czosnku
- 200 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 200 g moreli suszonych, bez pestek
- 500 g agrestu zielonego, bez szypułek i ogonków
- 100 g cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka suszonych płatków chili
- 1 łyżeczka białej gorczycy w ziarnach
- 100 g białego octu winnego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1228.8 kcal / 5141.1 kJ
- Białko
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Węglowodany
- 300.4 g
- Błonnik
- 42.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Sód
- 34.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem z owoców jagodowych
1 godz.
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20 min
Dżem malinowy
40 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Dżem z jabłek i kiwi
40 min
Powidła wiśniowe
1 godz. 55 min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1 godz. 30 min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 godz. 15 min