Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g korzenia imbiru, świeżego, obranego, pokrojonego na kawałki
- 4 ząbki czosnku
- 200 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 200 g moreli suszonych, bez pestek
- 500 g agrestu, zielonego, bez szypułek i ogonków
- 100 g cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka suszonych płatków chili
- 1 łyżeczka białej gorczycy, w ziarnach
- 100 g białego octu winnego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 5141.1 kJ / 1228.8 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 300.4 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 42.6 g
- Sód
- 34.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25min
Dżem z czarnej porzeczki
35 Min
Dżem malinowy
40 min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 Min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1h 30min
Dżem z owoców jagodowych
1 Std.
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25min
Dżem z winogron
30min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Powidła wiśniowe
1 godz. 55 min
Powidła śliwkowe
2 godz.